Tahıllar tek tek, homojen olmayan partiküllerden oluştuğu için burada yüzey bir bütün olarak değerlendirilir. HunterLab Aeros ile tahılların renk ölçümü için, bir partinin ürünü eksantrik olarak yerleştirilmiş sensörün altında dönen bir kaseye birkaç kez doldurulur (kase boyutu mevcut numune miktarına bağlı olarak değiştirilebilir). Döndürme sırasında art arda birkaç ölçüm yapılır ve ortalama değer otomatik olarak hesaplanır. Taranan alışılmadık derecede geniş ölçüm yüzeyi sayesinde gıdanın rengi çok doğru bir şekilde yeniden üretilebilir. Bu temassız ölçüm yöntemi son derece kullanıcı dostu olduğundan ve ölçüm sonuçları son derece doğru ve tekrarlanabilir olduğundan , HunterLab genellikle tahılların ölçümü için bu yöntemi önermektedir . Bu tür numunelerin kullanımı basittir, çünkü bir kase ürünle doldurulur ve döner tablanın üzerine yerleştirilir. Sadece kabın tabanının malzeme ile tamamen kaplandığından emin olun.
Aeros’un yükseklik ayarı, IR mesafe ölçümü kullanılarak tam renk ölçümü için sensörün numune üzerindeki ideal yüksekliğini sağlar . Ölçüm için çanak sensörün altında dönerken cihaz 5 saniyede 35 ölçüm gerçekleştirir ve ortalama değeri hesaplar . Bu, 177 cm²’lik bir yüzey alanını kapsar ve ürünün renginin doğru ve tekrarlanabilir bir ölçümünü sağlar.
Ölçüm flaşı olmadan yapılan ara ölçümlerle yapılan bir karşılaştırma, ölçümün mevcut ortam ışığına duyarsız olduğunu garanti eder. Renk skalası için önerilen ayar CIE Lab (tam renk tanımı için) ve aydınlatıcı/gözlemci için D65/10’dur.
Tahıllar söz konusu olduğunda, tüketiciler tutarlı ve çekici bir ürün rengini tutarlı ve yüksek kalite ile ilişkilendirir . Bu nedenle renk dikkatle geliştirilir ve üretim sırasında düzenli olarak kontrol edilir. Bu tür gıdaların yüzeyi tek tip olmasa da, özel ölçüm teknikleri basit kullanımla güvenilir sonuçları garanti etmeyi mümkün kılar.
HunterLab Aeros, numune doldurma açısından kolay kullanımı ile öne çıkmakla kalmaz, aynı zamanda entegre ve kullanıcı dostu QC yazılımı ile çalışmayı kolaylaştırır.