Sıvı süt ürünlerinde renk ölçümü

Süt ürünlerinin renk ölçümüİster inek sütü isterse de giderek daha popüler hale gelen kuruyemiş ve tahıllardan elde edilen süt türleri olsun, tutarlı bir renk kalite ve tazelik anlamına gelir.

Görev

Sıvı süt ürünleri (süt, krema vb.) renk ölçümü için uygun bir kaba doldurulmalıdır. Ancak, ortam ışığı ve küvetteki dolum seviyesi ölçülen renk üzerinde etkili olduğundan, bu yarı saydam gıdalar için basit bir yansıma ölçümü yanlış olacaktır.

Çözüm

HunterLab, ColorFlex EZ spektrofotometresindeki halka ve disk seti ile birlikte 64 mm’lik özel bir cam küvette renk ölçümü yapılmasını önerir. Halka, tüm ölçümler için aynı katman kalınlığını sağlar ve beyaz damga (disk) ortam ışığının dışlanmasını ve aynı zamanda standartlaştırılmış bir arka plan sağlar.

Süt jöleliliğinin renk ölçümüÖlçüm çok basittir:

  • Halkayı cam küvetin içine yerleştirin
  • Ürünü halkanın hemen üstüne kadar doldurun
  • Damgayı yerleştirin ve halkaya doğru bastırın
  • Küveti açıklığın üzerine yerleştirin
  • Tek bir düğmeye dokunarak ölçümü tetikleyin
  • Değerleri oku
CFLX-SC-ASSYAksesuarlar:

  • Cam küvet
  • Halka & Disk Seti
  • Küvet açıklığı

İletişim bilgileri HunterLab Europe GmbH

Bizim konumumuz

Dr. August Einsele Ring 15,

82418 Murnau am Staffelsee

İletişim bilgileri

E-posta: sales@hunterlab.de
Tel: +49 8841 9464

Destek

HunterLab Servis ve Destek - Müşteri merkezli, hızlı, benzersiz.