Atıştırmalık yiyeceklerin renk ölçümü
Atıştırmalıklar patates cipsi, flips, kavrulmuş fındık, kraker, çubuk kraker ve tatlılar gibi çok çeşitlidir . Tatlı, ekşi, acı, tuzlu, tuzlu, metalik ve baharatlı olabilen tatlar sunarlar. Atıştırmalıkların görsel özellikleri de en az lezzetleri kadar çeşitlidir.
Numunelerin yüzeyi genellikle düzensizdir, bazen tuz veya baharatla lekelenmiştir ve nadiren belirli noktalardan ölçülebilir. Ölçüm teknikleri, genellikle iri taneli, homojen olmayan ve düzensiz şekilli gıda ürünlerini içeren atıştırmalık türüne bağlı olarak değişir .
Atıştırmalık yiyecekler için çözümlerimiz:
Aeros
Renk ve esmerleşme derecesini ölçmek için laboratuvar cihazı
-
Temassız ölçüm
Sensör, numuneyi temas olmadan ve plastik veya camdan ölçüm yapmak zorunda kalmadan algılar.
-
Geniş yüzey alanı
Dönen numune plakası, 5 saniyede 35 ölçümde numunenin 177,25 cm2'sini yakalar.
-
Entegre kalite kontrol yazılımı
EasyMatch QC Essentials kalite kontrol yazılımı cihaza entegre edilmiştir ve gerekli tüm renk endekslerini ve ölçümlerini sağlar.
-
Akıllı yükseklik ayarı
Mesafe sensörü, düzensiz numunelerdeki yükseklik farklılıklarını otomatik olarak telafi eder. -
Akıllı kullanıcı arayüzü
Ölçüm sonuçlarınız mevcut LIMS veya SPC sistemlerine kolayca aktarılabilir. -
Karmaşık olmayan ve hassas
Basit "tek dokunuşla" ölçüm, eğitim süresini kısaltır, iş akışını optimize eder ve verimliliğinizi artırır.
SpectraTrend HT
On-Line/ In-Line renk ölçümü
-
Temassız
Sensör, numuneyi doğrudan yüzey üzerinde, temassız olarak algılar ve farklı yükseklikteki ürünler için mükemmeldir. -
Çok Yönlü
SpectraTrend granül, plaka, fırınlanmış ürünler, fiber çimento ve çok daha fazlasının rengini ölçebilir. -
Yazılım değerlendirmesi
Değerlendirme ve proses kontrolü uygun colorWorkbench yazılımında gerçekleştirilebilir.
-
Hassas sensör
Renk ve yükseklik dalgalanmaları için saniyede 5 ölçüm ile izleme. -
Bağlanabilirlik
Ölçüm sonuçları kolayca bir PC'ye, ağa ve/veya PLC'ye aktarılır ve QA yazılımında işlenir. -
Dayanıklı
Gıda endüstrisinde kullanım için isteğe bağlı paslanmaz çelik muhafaza ile NEMA4/IP66 onaylı muhafazada sağlam endüstriyel tasarım.
Uygulama örneği:
Fındıkta renk tayini - hammaddeden son ürüne kadarKabuklu yemişlerin rengi, kaliteleri, tazelikleri ve işlenmelerinin önemli bir göstergesidir. Kuruyemişler doğal bir ürün olduğu için renkleri çeşide, menşeine, olgunluk derecesine ve saklama koşullarına bağlı olarak değişir. Üretim ve işleme sırasında çeşitli nedenlerle renk değişiklikleri meydana gelebilir. Bir yandan, farklı kuruyemiş türleri doğal olarak farklı renklere sahiptir. Örneğin, fındık açık kahverengiden koyu kahverengiye, badem kabuksuz kremsi beyaz veya kabuklu kırmızımsı kahverengiye, ceviz bazı gri veya siyah lekelerle birlikte açık kahverengiden koyu kahverengiye, kaju fıstığı ise genellikle fildişi renginden hafif...
Bu konuda sizin için daha fazla bilgi:
-
Çözüm-PDF Nuts (english)
-
Videoyu izleyin
-
Aeros broşürü
Yerel ortağınız:
-
TEKAFOS
-
Barbaros Mah., Susuz Sokak, No: 13/1
Atasehir
Istanbul -
+90 216 345 0630
HunterLab dünya çapında:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Sorunuzu bize buradan sorun...
Başvurunuz/örneğiniz hakkında doğrudan konuşmak ister misiniz? Bizi arayın
Ürününüz için renk ölçüm çözümünü size göstereceğiz.
Ya da aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.
Kolorimetri uzmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!