Süt ürünlerinde renk ölçümü
Süt ürünleri farklı kıvamlarda olabilir: sıvı, katı, yarı katı, kremsi, sürülebilir, opak veya yarı saydam olabilirler ve renkleri durumlarına, raf ömürlerine ve görüntülendikleri ışık koşullarına bağlı olarak değişir. Bu da spektrofotometrelerle güvenilir renk ölçümünü daha da önemli hale getirmektedir.
Ürünün niteliğine bağlı olarak, kalite kontrol için bir ölçüm cihazı farklı özelliklerle donatılmalıdır. Büyük ve küçük miktarlar için numune tutucular , yoğurt, kuark, krema, peynir, tereyağı ve süt/karışık sütlü içecekler gibi farklı ürünlerin renk değerlerinin güvenilir bir şekilde yeniden üretilmesine yardımcı olur .
Süt ürünleriniz için çözümlerimiz:
ColorFlex L2
Kompakt kolorimetrik istasyon
-
Birçok ölçüm açıklığı
Birçok numune türü için çeşitli ölçüm açıklıkları (13 mm, 19 mm, 25,4 mm, 31,8 mm).
-
Kompakt boyutlar
2,75 kg ağırlığı ve 16 cm (yükseklik), 21 cm (genişlik) ve 24 cm (derinlik) boyutlarıyla CFL2, laboratuvarda ve üretimde ideal bir ortaktır.
-
Entegre Essentials 2.0 QC yazılımı
Renk konumu görselleştirme, spektral eğriler, spektral veriler ve bireysel toleranslarla PASS/FAIL.
-
45°/0° geometri
CFL2, rengi insan gözünün gördüğü gibi ölçer. Her gün. Güvenilir ve hassas bir şekilde.
-
Birçok versiyonda
ColorFlex L2'nin Domates, Kahve ve Narenciye versiyonları da mevcuttur.
-
Karmaşık olmayan ve hassas
Yardım Sihirbazından destek. Eğitim süresini kısaltır, iş akışını optimize eder ve üretkenliğinizi artırır.
Uygulama örneği:
İster inek sütü isterse de giderek daha popüler hale gelen kuruyemiş ve tahıllardan elde edilen süt türleri olsun, tutarlı bir renk kalite ve tazelik anlamına gelir. Görev Sıvı süt ürünleri (süt, krema vb.) renk ölçümü için uygun bir kaba doldurulmalıdır. Ancak, ortam ışığı ve küvetteki dolum seviyesi ölçülen renk üzerinde etkili olduğundan, bu yarı saydam gıdalar için basit bir yansıma ölçümü yanlış olacaktır. Çözüm HunterLab, ColorFlex EZ spektrofotometresindeki halka ve disk seti ile birlikte 64 mm'lik özel bir cam küvette renk ölçümü yapılmasını önerir. Halka, tüm ölçümler için aynı katman kalınlığını sağlar ve beyaz damga (disk) ortam ışığının dışlanmasını ve aynı zamanda...
Uygulama örneği:
Renk; yoğurt, kuark, krem peynir, sürülebilir ürünler, crème fraîche, ekşi krema ve dondurma gibi macun benzeri süt ürünleri için önemli bir kalite parametresidir. İster doğal bir varyant olarak ister meyve ürünlerinin eklenmesiyle olsun - renk paleti geliştirme sürecinin önemli bir parçasıdır. Üretimde, renk ölçümü daha sonra kalite kontrol için kullanılır. HunterLab, görsel algıya göre kalite standartlarını karşılamak için doğru renk ölçüm çözümünü sunar. Görev Yukarıda açıklanan süt ürünleri macun kıvamında maddelerdir ve renk ölçümü için uygun bir kaba doldurulmalıdır.ColorFlex EZ ile yoğurdun renk ölçümü basit ve hassas. Çözüm HunterLab, macun kıvamındaki süt ürünlerinin rengini...
Bu konuda sizin için daha fazla bilgi:
-
ColorFlex L2 broşürü
Yerel ortağınız:
-
TEKAFOS
-
Barbaros Mah., Susuz Sokak, No: 13/1
Atasehir
Istanbul -
+90 216 345 0630
HunterLab dünya çapında:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Sorunuzu bize buradan sorun...
Başvurunuz/örneğiniz hakkında doğrudan konuşmak ister misiniz? Bizi arayın
Ürününüz için renk ölçüm çözümünü size göstereceğiz.
Ya da aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.
Kolorimetri uzmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!








