Tatlılar, meyve sakızları ve çikolata drajeleri gibi şekerlemeler küçük, ısırık büyüklüğünde bireysel parçalardır. Örneğin tek bir şekerlemenin rengini ölçmek, küçük ve pürüzlü yüzeyi nedeniyle mümkün değildir. Ancak bir küvette belirli bir miktar ölçüldüğünde bile, parçalar her seferinde küvetin dibinde farklı şekilde durur, bu nedenle tekrarlanabilir sonuçlar elde etmek için birçok bireysel ölçümün ortalamasının alınması gerekir.
Bu nedenle HunterLab, özellikle şekerlemeler için Aeros spektrofotometre ile temassız renk ölçümünü önermektedir . Aeros sensörü, büyük miktarda numune içeren bir kabın kenarının üzerine eksantrik olarak oturur
Ölçüm sırasında hazne sensörün altında bir kez döner. Beş saniye içinde 35 ölçüm flaşı tetiklenir ve sonucun elde edilmesi için ortalaması alınır. Bu, yaklaşık 177 santimetrekarelik bir ölçüm alanının tek bir işlemde değerlendirildiği anlamına gelir; bu da bu ölçümün bir küvette yaklaşık 20 geleneksel bireysel ölçüme karşılık geldiği ve bu nedenle çok temsili olduğu anlamına gelir.
Ölçüm çok basittir:
- Ürünü bir kaseye dökün veya kepçe ile alın
- Kaseyi döner tablanın üzerine yerleştirin
- Tek bir düğmeye dokunarak ölçümü tetikleyin
- Değerleri 5 saniye sonra okuyun
Bu temassız ölçüm yöntemi son derece kullanıcı dostudur ve ölçüm sonuçları son derece doğru ve tekrarlanabilirdir.
Gereksinimlere bağlı olarak tatlı atıştırmalıkların ve şekerlemelerin rengi aynı zamanda üretim hattında online/inline olarak da kullanılabilir. HunterLab, hassas ve güvenilir renk değerlerini belirlemek için tüm proseslerde doğru çözümü sunar .