Yiyecek ve içeceklerde renk ölçümü
HunterLab spektrofotometreleri, gıda ve içecek endüstrisinde çeşitli ürünlerin renk ve bulanıklığını ölçer, FDA uyumludur ve uygulamaya bağlı olarak çok yönlüdür: laboratuvarda, üretimde, sabit veya çevrimiçi/inline.
Unlu mamuller ve atıştırmalık yiyecekler
Ekmek, rulo, tost, kek tabanları, bisküvi, zencefilli kurabiye, bisküvi, atıştırmalık yiyecek, cips, çevirme, kraker, çubuk kraker, fındık
Tahıl besinleri
Gevşek tahıllar, tahıllar, müsli ve tahıl barları, pişirme malzemeleri, pişirme karışımları, kabartma tozu, nişasta, un, şişirilmiş tahıl ürünleri, müsli, mısır gevreği, pops, makarna, erişte
Süt ürünleri
Süt, süt bazlı karışık içecekler, kahve kreması, yoğurt, kefir, kuark, dondurma, krema, kurutulmuş süt ürünleri, peynir altı suyu tozu, tereyağı, tereyağı müstahzarları, sürülebilir yağ
Meyve ve sebzeler
Bebek püresi, püre, lapa, domates ürünleri, meyve ve sebzeler – taze ve dondurulmuş
Şeker ve şekerleme
Tatlılar, meyve sakızları, damla çikolata, jöle sakızları, kakao tozu, kakao kitlesi, kakao yağı, çikolata, sürülebilir ürünler, kremalar, bal, reçel, marmelat, konserveler, şeker, şeker kamışı, kaya şekeri, küp şeker, pudra şekeri
Malzemeler ve hazır ürünler
Renklendiriciler, renkli tozlar, sıvı renklendiriciler, gevşek otlar ve baharatlar, soslar, mayonez, soslar, hardal
Yemeklik yağlar ve margarin
Yemeklik yağ, zeytinyağı, ayçiçek yağı, aspir yağı, kolza yağı, margarin ve katı yağlar
Et, balık ve sebze proteinleri
Kümes hayvanları, sığır eti, domuz eti, sosis ürünleri, balık, bitkisel proteinler, et ve balık ikameleri
İçecekler
Kahve, çay/benzer içecekler, su, meyve suyu, alkolsüz içecekler, bira/malt bazlı karışık içecekler, butik bira, alkollü içkiler Şarap, alkollü içkiler, alkollü karışık içecekler, şarap, köpüklü şarap
Unlu mamullerin ve atıştırmalık gıdaların renk ölçümü
Ekmek, bisküvi ve atıştırmalık gıdaların renk ölçümünün odak noktası , insan görsel algısı düzeyinde rengi ölçmek ve tüketici beklentilerinin karşılanmasını sağlamaktır.
Ekmek, rulo, tost, kek tabanı
Hamur işleri, zencefilli kurabiye, bisküvi
Atıştırmalık yiyecekler, cipsler, krakerler, çubuk krakerler, kuruyemişler
Tahıl besin maddelerinin renk ölçümü
Tahıllar, unlar ve makarna, renk tutarlılığı ile tüketiciler için kalite standartlarının altını çizmektedir . Fırıncılık malzemeleri, tahıllar ve ham tahıllar, tüm tedarik zinciri boyunca tutarlılığı sağlamak için kontrol edilir .
Gevşek tahıllar, tahıllar, müsli ve tahıl barları
Pişirme malzemeleri, pişirme karışımları, kabartma tozu, nişasta, un
Şişirilmiş tahıl ürünleri, müsli, mısır gevreği, gazoz
Makarna, erişte
Süt ürünlerinde renk ölçümü
Süt ürünleri son derece çeşitlidir: numuneler opak sıvılar, yarı katı ürünler, katı veya toz numuneler olabilir , ancak en yüksek kalite standartları her zaman karşılanmalıdır. Üreticiler, HunterLab renk ölçüm cihazları ve uygun aksesuarlar ile bu gereksinimleri karşılayabilir.
Süt, süt bazlı karışık içecekler, kahve kreması
Yoğurt, kefir, kuark, dondurma, krema
Kurutulmuş süt ürünleri, peynir altı suyu tozu
Tereyağı, tereyağı müstahzarları, sürülebilir yağ
Meyve ve sebzelerin renk ölçümü - çiğ veya işlenmiş
Meyve ve sebzeler doğal, işlenmemiş hallerinden işlenmiş pürelere ve dondurulmuş ürünlere kadar birçok formda bulunur . Renk ölçümü için uygun teknoloji ve enstrümantasyon, ölçülecek ürünün formuna bağlıdır.
Bebek püresi, püre, lapa
Domates ürünleri
Meyve ve sebzeler - taze ve dondurulmuş
Şeker ve şekerlemelerin renk ölçümü
Tatlılar, sürülebilir ürünler, çikolata ve bunların şeker ve kakao gibi hammaddeleri, ürüne ve markaya olan güveni güçlendirmek için renk ölçüm cihazları kullanılarak görsel görünümleri açısından test edilir. HunterLab, her uygulama için doğru ölçüm cihazlarına ve numune tutuculara sahiptir.
Tatlılar, meyve sakızları, damla çikolata, jöleli sakızlar
Kakao tozu, kakao kütlesi, kakao yağı, çikolata
Sürülebilir ürünler, kremalar, bal, marmelat, reçeller
Şeker, şeker kamışı, kaya şekeri, küp şeker, pudra şekeri
Bileşenlerin ve hazır ürünlerin renk ölçümü
Çeşniler, gıda boyaları, sentetik/doğal antioksidanlar, hardal, soslar ve soslar katı, sıvı, toz veya macun formunda olabilir , bu nedenle başarılı renk ölçümü için farklı ölçüm teknikleri gereklidir.
Boyalar, renkli toz, sıvı boyalar
Gevşek otlar ve baharatlar
Soslar, mayonez, soslar, hardal
Yemeklik yağların ve margarinlerin renk ölçümü
Zeytinyağı, ayçiçek yağı ve margarin gibi bitkisel yağların renk kalitesi, tüketici kabulünü ve güvenini korumak için ürünlerin sınıflandırılmasında önemli bir rol oynamaktadır.
Yemeklik yağ, zeytinyağı, ayçiçek yağı, aspir yağı, kolza yağı
Margarin ve katı yağlar
Et, balık ve bitkisel proteinlerin renk ölçümü
Ürün tüketiciye ulaşmadan önce, et, kümes hayvanları ve balık işleyicilerinin yanı sıra bunların bitki bazlı ikameleri, işlemeyi izlemek ve ürünün kalitesini ve tazeliğini sağlamak için renk ölçüm cihazları kullanır .
Kümes hayvanları, sığır eti, domuz eti, sosis ürünleri
Balık
Bitkisel proteinler, et ve balık ikameleri
İçeceklerin renk ölçümü
İçecekler opak, yarı saydam veya şeffaf olabilir ve başarılı renk ölçümü için farklı cihazlar ve teknikler gerektirir. Üreticiler bunları, ölçüm cihazları halihazırda büyük içecek şirketleri tarafından kullanılan HunterLab’de bulabilirler . Referanslar için lütfen bize danışın!
Kahve, çay/benzer içecekler
Su, meyve suyu, serinletici içecekler
Bira / malt bazlı karışık içecekler, butik bira
Alkollü içkiler, alkollü karışık içecekler, şarap, köpüklü şarap
Yerel ortağınız:
-
ELSCOLAB BV
-
Da Vincilaan 11 b
6716 WC
Ede Hollanda -
+31 (0)342 42 60 80
HunterLab dünya çapında:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Sorunuzu bize buradan sorun...
Başvurunuz/örneğiniz hakkında doğrudan konuşmak ister misiniz? Bizi arayın
Ürününüz için renk ölçüm çözümünü size göstereceğiz.
Ya da aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.
Kolorimetri uzmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!
Meyveler hala taze mi? Limonata solgun görünüyor mu? Atıştırmalıklar neden normalden daha koyu? Bu gibi sorular, gıda ürünlerinde dikkate alınması gereken yüksek hassasiyet düzeyini göstermektedir. Renk, gıda endüstrisinde özellikle önemli bir rol oynar çünkü müşterilerin bir üreticiye güvenip güvenmemesine katkıda bulunur.
Hammadde alıcıları, rengi son tüketici ile aynı şekilde bir kalite parametresi olarak değerlendirir. Güven, tanınırlığa ve tutarlı görünüme dayanır . HunterLab, 70 yıldır endüstriyel renk ölçümünde uzmandır ve tüm dünyadaki gıda şirketlerinde sıvılar, katılar ve tahıllar veya atıştırmalık yiyecekler gibi tek tip olmayan ürünler dahil olmak üzere hammaddeden bitmiş ürüne kadar istikrarlı ölçüm değerlerini garanti eder.
Rengin ölçülmesi kalitenin sağlanması anlamına gelir.
Üreticiler ve imalatçılar ancak bir paketteki tüm bisküviler aynı altın kahverengi renkteyse, limonata her zaman taze portakal rengindeyse veya kakao çekirdeği çok siyah değilse yüksek kalite standartlarını garanti edebilirler.
HunterLab, farklı renk ölçüm sistemlerinden oluşan kapsamlı bir ürün yelpazesi ile gıda ürünlerinin özel gereksinimlerini karşılar.
Taşınabilir el cihazları, laboratuvar ve üretim için kolorimetrik istasyonlar, çevrimiçi cihazlar ve uygun yazılımlar , daha az şikayet, tutarlı renk kararlılığı ve dolayısıyla memnun müşteriler yoluyla tasarruf sağlar . HunterLab, 70 yıldır renk ve parametrelerinin değerlendirilmesine yönelik ölçüm cihazlarının üretimi ve dağıtımında lider konumdadır. Deneyim, benzersiz hizmet ve destek konusunda kendinizi ikna edin.