Yiyecek ve içeceklerde renk ölçümü

HunterLab spektrofotometreleri, gıda ve içecek endüstrisinde çeşitli ürünlerin renk ve bulanıklığını ölçer, FDA uyumludur ve uygulamaya bağlı olarak çok yönlüdür: laboratuvarda, üretimde, sabit veya çevrimiçi/inline.

Unlu mamuller ve atıştırmalık yiyecekler

Ekmek, rulo, tost, kek tabanları, bisküvi, zencefilli kurabiye, bisküvi, atıştırmalık yiyecek, cips, çevirme, kraker, çubuk kraker, fındık

Tahıl besinleri

Gevşek tahıllar, tahıllar, müsli ve tahıl barları, pişirme malzemeleri, pişirme karışımları, kabartma tozu, nişasta, un, şişirilmiş tahıl ürünleri, müsli, mısır gevreği, pops, makarna, erişte

Süt ürünleri

Süt, süt bazlı karışık içecekler, kahve kreması, yoğurt, kefir, kuark, dondurma, krema, kurutulmuş süt ürünleri, peynir altı suyu tozu, tereyağı, tereyağı müstahzarları, sürülebilir yağ

Meyve ve sebzeler

Bebek püresi, püre, lapa, domates ürünleri, meyve ve sebzeler – taze ve dondurulmuş

Şeker ve şekerleme

Tatlılar, meyve sakızları, damla çikolata, jöle sakızları, kakao tozu, kakao kitlesi, kakao yağı, çikolata, sürülebilir ürünler, kremalar, bal, reçel, marmelat, konserveler, şeker, şeker kamışı, kaya şekeri, küp şeker, pudra şekeri

Malzemeler ve hazır ürünler

Renklendiriciler, renkli tozlar, sıvı renklendiriciler, gevşek otlar ve baharatlar, soslar, mayonez, soslar, hardal

Yemeklik yağlar ve margarin

Yemeklik yağ, zeytinyağı, ayçiçek yağı, aspir yağı, kolza yağı, margarin ve katı yağlar

Et, balık ve sebze proteinleri

Kümes hayvanları, sığır eti, domuz eti, sosis ürünleri, balık, bitkisel proteinler, et ve balık ikameleri

İçecekler

Kahve, çay/benzer içecekler, su, meyve suyu, alkolsüz içecekler, bira/malt bazlı karışık içecekler, butik bira, alkollü içkiler Şarap, alkollü içkiler, alkollü karışık içecekler, şarap, köpüklü şarap

Unlu mamullerin ve atıştırmalık gıdaların renk ölçümü

Ekmek, bisküvi ve atıştırmalık gıdaların renk ölçümünün odak noktası , insan görsel algısı düzeyinde rengi ölçmek ve tüketici beklentilerinin karşılanmasını sağlamaktır.

Brote, Brötchen, Toastbrot, Tortenboden

Ekmek, rulo, tost, kek tabanı

Backwaren Kekse

Hamur işleri, zencefilli kurabiye, bisküvi

Snack-Food, Chips, Flips, Kräcker, Brezeln, Sticks, Nüsse

Atıştırmalık yiyecekler, cipsler, krakerler, çubuk krakerler, kuruyemişler

Tahıl besin maddelerinin renk ölçümü

Tahıllar, unlar ve makarna, renk tutarlılığı ile tüketiciler için kalite standartlarının altını çizmektedir . Fırıncılık malzemeleri, tahıllar ve ham tahıllar, tüm tedarik zinciri boyunca tutarlılığı sağlamak için kontrol edilir .

Getreidenaehrmittel

Gevşek tahıllar, tahıllar, müsli ve tahıl barları

Backzutaten, Back-Mischungen, Backpulver, Stärke, Mehl

Pişirme malzemeleri, pişirme karışımları, kabartma tozu, nişasta, un

Gepuffte Getreide-Erzeugnisse, Müsli, Cornflakes, PopsTeigwaren, Nudeln

Şişirilmiş tahıl ürünleri, müsli, mısır gevreği, gazoz

Teigwaren, Nudeln

Makarna, erişte

Süt ürünlerinde renk ölçümü

Süt ürünleri son derece çeşitlidir: numuneler opak sıvılar, yarı katı ürünler, katı veya toz numuneler olabilir , ancak en yüksek kalite standartları her zaman karşılanmalıdır. Üreticiler, HunterLab renk ölçüm cihazları ve uygun aksesuarlar ile bu gereksinimleri karşılayabilir.

Milch, Milchmisch-Getränke, Kaffeesahne

Süt, süt bazlı karışık içecekler, kahve kreması

Joghurt, Kefir, Quark, Speiseeis, Sahne

Yoğurt, kefir, kuark, dondurma, krema

Trockenmilch-Erzeugnisse, Molkenpulver

Kurutulmuş süt ürünleri, peynir altı suyu tozu

Butter, Butter-Zubereitungen, Streichfett

Tereyağı, tereyağı müstahzarları, sürülebilir yağ

Meyve ve sebzelerin renk ölçümü - çiğ veya işlenmiş

Meyve ve sebzeler doğal, işlenmemiş hallerinden işlenmiş pürelere ve dondurulmuş ürünlere kadar birçok formda bulunur . Renk ölçümü için uygun teknoloji ve enstrümantasyon, ölçülecek ürünün formuna bağlıdır.

Babybrei, Püree, Mus

Bebek püresi, püre, lapa

Tomaten-Produkte

Domates ürünleri

Obst und Gemüse - frisch und Tiefkühlware

Meyve ve sebzeler - taze ve dondurulmuş

Şeker ve şekerlemelerin renk ölçümü

Tatlılar, sürülebilir ürünler, çikolata ve bunların şeker ve kakao gibi hammaddeleri, ürüne ve markaya olan güveni güçlendirmek için renk ölçüm cihazları kullanılarak görsel görünümleri açısından test edilir. HunterLab, her uygulama için doğru ölçüm cihazlarına ve numune tutuculara sahiptir.

Bonbons, Fruchtgummi, Schokodrops, Geleegummi

Tatlılar, meyve sakızları, damla çikolata, jöleli sakızlar

Kakaopulver, Kakaomasse, Kakaobutter, Schokolade

Kakao tozu, kakao kütlesi, kakao yağı, çikolata

Brotaufstrich, Cremes, Honig, Marmelade, Konfitüren

Sürülebilir ürünler, kremalar, bal, marmelat, reçeller

Zucker, Rohrzucker, Kandiszucker, Würfelzucker, Puderzucker

Şeker, şeker kamışı, kaya şekeri, küp şeker, pudra şekeri

Bileşenlerin ve hazır ürünlerin renk ölçümü

Çeşniler, gıda boyaları, sentetik/doğal antioksidanlar, hardal, soslar ve soslar katı, sıvı, toz veya macun formunda olabilir , bu nedenle başarılı renk ölçümü için farklı ölçüm teknikleri gereklidir.

Farbstoffe, farbiges Pulver, Flüssig-Farbstoffe

Boyalar, renkli toz, sıvı boyalar

Lose Kräuter und Gewürze

Gevşek otlar ve baharatlar

Soßen, Mayonnaise, Dressings, Senf

Soslar, mayonez, soslar, hardal

Yemeklik yağların ve margarinlerin renk ölçümü

Zeytinyağı, ayçiçek yağı ve margarin gibi bitkisel yağların renk kalitesi, tüketici kabulünü ve güvenini korumak için ürünlerin sınıflandırılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Speiseöl, Olivenöl, Sonnenblumenöl, Distelöl, Rapsöl

Yemeklik yağ, zeytinyağı, ayçiçek yağı, aspir yağı, kolza yağı

Margarine und Fette

Margarin ve katı yağlar

Et, balık ve bitkisel proteinlerin renk ölçümü

Ürün tüketiciye ulaşmadan önce, et, kümes hayvanları ve balık işleyicilerinin yanı sıra bunların bitki bazlı ikameleri, işlemeyi izlemek ve ürünün kalitesini ve tazeliğini sağlamak için renk ölçüm cihazları kullanır .

Kümes hayvanları, sığır eti, domuz eti, sosis ürünleri

Pflanzliche Proteine, Fleisch- und Fisch-Ersatzprodukte

Bitkisel proteinler, et ve balık ikameleri

İçeceklerin renk ölçümü

İçecekler opak, yarı saydam veya şeffaf olabilir ve başarılı renk ölçümü için farklı cihazlar ve teknikler gerektirir. Üreticiler bunları, ölçüm cihazları halihazırda büyük içecek şirketleri tarafından kullanılan HunterLab’de bulabilirler . Referanslar için lütfen bize danışın!

Kaffee, Tee/ -ähnliche Getränke

Kahve, çay/benzer içecekler

Wasser, Fruchtsaft, Erfrischungs-Drinks

Su, meyve suyu, serinletici içecekler

Bier /Malz-basierte Mischgetränke, Craft-Bier

Bira / malt bazlı karışık içecekler, butik bira

Getraenke Spirituosen Wein

Alkollü içkiler, alkollü karışık içecekler, şarap, köpüklü şarap

Yerel ortağınız:

  • ELSCOLAB BV

  • Da Vincilaan 11 b
    6716 WC
    Ede Hollanda

  • +31 (0)342 42 60 80

HunterLab dünya çapında:

  • Europe / Middle East / Africa

    HunterLab Europe GmbH

  • Dr.-August-Einsele-Ring 15

    82418 Murnau

  • +49 8841 9464

  • Headquarters, North / South America

    Hunter Associates Laboratory, Inc.

  • 11491 Sunset Hills Road

    Reston, VA 20190-5280

  • +1 571 470 6028

  • Asia-Pacific

    HunterLab Asia Limited

  • Flat E, 13F Leahander Centre,

    28 Wang Wo Tsai Street,
    Tsuen Wan,
    New Territories,
    Hong Kong

  • +852 2406 1723

Sorunuzu bize buradan sorun...

Başvurunuz/örneğiniz hakkında doğrudan konuşmak ister misiniz? Bizi arayın

+49 8841 9464

Ürününüz için renk ölçüm çözümünü size göstereceğiz.

Ya da aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.

Kolorimetri uzmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Ülke(Gerekli)
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Meyveler hala taze mi? Limonata solgun görünüyor mu? Atıştırmalıklar neden normalden daha koyu? Bu gibi sorular, gıda ürünlerinde dikkate alınması gereken yüksek hassasiyet düzeyini göstermektedir. Renk, gıda endüstrisinde özellikle önemli bir rol oynar çünkü müşterilerin bir üreticiye güvenip güvenmemesine katkıda bulunur.

Hammadde alıcıları, rengi son tüketici ile aynı şekilde bir kalite parametresi olarak değerlendirir. Güven, tanınırlığa ve tutarlı görünüme dayanır . HunterLab, 70 yıldır endüstriyel renk ölçümünde uzmandır ve tüm dünyadaki gıda şirketlerinde sıvılar, katılar ve tahıllar veya atıştırmalık yiyecekler gibi tek tip olmayan ürünler dahil olmak üzere hammaddeden bitmiş ürüne kadar istikrarlı ölçüm değerlerini garanti eder.

Rengin ölçülmesi kalitenin sağlanması anlamına gelir.

Üreticiler ve imalatçılar ancak bir paketteki tüm bisküviler aynı altın kahverengi renkteyse, limonata her zaman taze portakal rengindeyse veya kakao çekirdeği çok siyah değilse yüksek kalite standartlarını garanti edebilirler.

HunterLab, farklı renk ölçüm sistemlerinden oluşan kapsamlı bir ürün yelpazesi ile gıda ürünlerinin özel gereksinimlerini karşılar.

Taşınabilir el cihazları, laboratuvar ve üretim için kolorimetrik istasyonlar, çevrimiçi cihazlar ve uygun yazılımlar , daha az şikayet, tutarlı renk kararlılığı ve dolayısıyla memnun müşteriler yoluyla tasarruf sağlar . HunterLab, 70 yıldır renk ve parametrelerinin değerlendirilmesine yönelik ölçüm cihazlarının üretimi ve dağıtımında lider konumdadır. Deneyim, benzersiz hizmet ve destek konusunda kendinizi ikna edin.